Heldervoelendheid

Heldervoelendheid

Zoals een helderziende zonder zijn ogen te gebruiken beelden kan zien, is de heldervoelende instaat om voelend waar te nemen. Deze waarneming kan even duidelijk zijn als wanneer je met de vingers een tafelrand voelt.
Heldervoelen kan plaatsvinden in het heden, maar ook in het verleden. Met heldervoelende vermogens is afstand meestal geen probleem.

Ik houd mij niet bezig met het waarnemen van de toekomst. De toekomst dienen we allen zelf in het hier en nu te creëren, en beïnvloed door uitspraken van anderen.

Het heldervoelende vermogen kan gebruikt worden om bij aandoeningen van geestelijke of lichamelijke oorsprong een duidelijke diagnose te stellen.

Geestelijke problemen kunnen van persoonlijke aard zijn, maar betreffen soms ook de relationele sfeer. Wanneer we op een juiste manier in relatie tot de ander willen staan, zullen we eerst zelfkennis moeten opbouwen, in de vorm van innerlijke harmonie. Pas dan zullen we instaat zijn om een harmonische relatie met de buitenwereld aan te gaan.
Lichamelijke aandoeningen en fysieke disharmonie kunnen ontstaan vanuit ons bewustzijn. Wij noemen dat psychosomatiek. Dergelijke aandoeningen dienen altijd via het bewustzijn opgelost te worden, waarbij het fysieke lichaam wel steun verdient met behulp van fytotherapie, homeopathie etc.

Doorgemaakte psychische trauma’s, maar ook trauma’s van fysieke aard, kunnen sterke chronische stoorvelden opleveren op het niveau van het celgeheugen. Het celgeheugen wordt bepaald door alles wat we op gedachten- en gevoelsniveau doormaken. Elk moment van ons leven wordt zelfs op celniveau geprogrammeerd en gedeprogrammeerd. We kunnen met gedachten een programma aanbrengen, in ons lichaam, maar dat ook weer wissen met dezelfde gedachtenkracht.

De zogenaamde binnenvetter loopt heel gemakkelijk leverstoringen op, omdat diegene te weinig expressief omgaat met het uitdrukkingsvermogen. We vinden dan naast de actuele vervuiling van de lever, ook een stoorveld opgebouwd uit frustraties, boosheid, giftigheden, bitterheid, slachtoffergevoelens.

Deze krachten werken belemmerend op het functioneren van de cellen en brengen op die manier de vitaliteit van de cel omlaag. Hierdoor worden deze zelfde cellen meer bevattelijk voor ziekten. Een gezond functionerende cel met een gezond celgeheugen heeft een hoge boviswaarde, die de uitdrukking vormt van eenheden lichtkracht. Lichtkracht is de kracht waaruit alle leven in de kosmos is opgebouwd, uitgaand van één machtige scheppende oerbron.

Lichamelijke aandoeningen hoeven niet altijd uit ons bewustzijn te ontstaan, maar kunnen ook ontstaan door onze manier van voeden. Ook daar is gezonde afwisseling, balans en hygiëne heel belangrijk.

Ziekte wordt ook vaak veroorzaakt door de aanwezigheid van micro-organismen, in en om ons heen. In deze wereld worden we elke dag belaagd door een ontelbare hoeveelheid micro-organismen. Het lichaam weert zich hiertegen met het afweersysteem. Een gezonde afweer begint met een gezond ik.

Hiermee bedoel ik de mens die zich op een natuurlijke manier weerbaar in het leven kan opstellen: de gezonde assertiviteit. Het afweersysteem werkt analoog aan de persoonlijkheid. Iemand die zich altijd te veel aanpast en openstelt voor de buitenwereld zou gemakkelijk vaker slachtoffer kunnen zijn van verkoudheden en griep!

Het afweersysteem kan wanneer nodig versterkt worden met allerlei natuurlijke middelen, totdat we in staat zijn dat met ons eigen fysieke lichaam te doen. Kruiden die hiervoor algemeen gebruikt worden zijn bijvoorbeeld:

– echinacea (bekend geworden door A. Vogel)
– tea tree olie
– vlierbes
– schors van Pau D’Arco

Wanneer deze maatregelen onvoldoende zijn, kunnen per griep of verkoudheid ook specifieke stoffen gebruikt worden, om de micro-organismen te elimineren.

De meestvoorkomende behandelstoffen zijn:

– vitamine C
– chroom
– zwavel
– wolfraam
– zink